<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

Okrogla miza "Sožitje med knjigo – elektronsko knjigo – digitalnim prostorom"
Knjižnično-informacijski in založniški center Centra vojaških šol Slovenske vojske vas v sodelovanju z Društvom bibliotekarjev Maribor vabi na okroglo mizo Sožitje med knjigo – elektronsko knjigo – digitalnim prostorom, ki se bo odvijala v Kadetnici Maribor v četrtek, 10. julija 2014, ob 9.00 (predvidoma do 11.00).

Strokovna ekskurzija v Frankfurt [ODPADE]
Po skoraj 15-ih letih bomo z DBM ponovno v Frankfurtu! Kdaj: od 10. do 12. oktobra 2014 Kaj: ogled Kimskega jezera z znamenitim dvorcem Ludvika Bavarskega, ogled enega največjih knjižnih sejmov, spoznavanje znamenitosti nemških mest Frankfurt, Heidelberg in Passau.

Predpoletno srečanje v Slovenski Bistrici
V sredo, 4. junija 2014, ste vabljeni v Slovensko Bistrico na predpoletno družabno srečanje članov DBM. Obiskali bomo Knjižnico Josipa Vošnjaka. Ker letos mineva 180 let rojstva dr. Josipa Vošnjaka, politika, zdravnika in pisatelja, in je leto 2014 Vošnjakovo leto kulture, si bomo ogledali tudi razstavo. Srečanje bomo seveda kulinarično zaključili!

Delavnica o De Bonovih metodah drugačnega razmišljanja in reševanja izzivov
V petek, 9. maja 2014, ob 14.00 ste vabljeni na
delavnico z mag. Nastjo Mulej o De Bonovih metodah drugačnega razmišljanja in reševanja izzivov. Pričetek ob 14.00 v Knjižnici Kamnica. Prijavite se pri Neli Sorger. Vabljeni!

Obisk Zgodovinskega arhiva in Knjižnice Ivana Potrča na Ptuju
Spoštovani, v sredo, 23. aprila 2014, bomo obiskali Zgodovinski arhiv in Knjižnico Ivana Potrča na Ptuju. Organiziran prevoz bo iz Maribora ob 15h. Prijave zbira Sabina Prevorčič, vaš prispevek je 5 evrov (oz. nečlani 8 evrov). Vabljeni!

Redni občni zbor za leto 2013
Spoštovani, vabimo vas na občni zbor DBM, ki bo letos v novi Medicinski fakulteti, v četrtek, 6. marca 2014.
Ker se sedanjemu vodstvu DBM počasi izteka dvoletni mandat, vas vabimo h kandidiranju in vam posredujemo razpis kandidacijskega postopka ter obrazce za kandidiranje. Kandidacijski postopek poteka od 27. januarja do 17. februarja 2014.

Pretekli dogodki v letu 2013:

Izlet v neznano: prednovoletno srečanje članov
Poletne temperature tega tedna nas lahko odpeljejo stran od jesensko zimskih večerov. Ker ne želimo, da pozabite na tradicionalno srečanje članov Društva bibliotekarjev Maribor, vas vljudno prosimo, da si v rokovniku označite 7. december 2013. Izlet v neznano bo ponovno skrivnosten, zabaven, strokovno in belo obarvan. Po pooblastilu Miklavža, Božička in Dedka Mraza vas na izlet v neznano vabijo SSS.

Strokovno srečanje
V četrtek, 28. novembra 2013, vas vabimo na predstavitvi: Katja Bevk: Predstavitev projektov IFLA in splošnih knjižnic v Singapurju in Tjaša Mrgole Jukič: Bibliobusi brez knjižnice? Digitaliziranje raritet na enem mestu? Da, v Švici!

Strokovno srečanje
12. novembra 2013 vabljeni na predstavitev novosti z 79. konference IFLA v Singapurju (dr. Melita Ambrožič) ter predavanje Ali že vemo, kaj vse nam prinašajo e-knjige? (Irena Sešek)

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

14. 8. 2020  Rok za oddajo predlogov za Razpis za podelitev Goropevškovih priznanj in Goropevškovih listin v letu 2020

8. 9. - 11. 10. 2020
Nacionalni mesec skupnega branja 2020

22. - 23. 9. 2020
  Posvetovanje sekcij ZBDS Uporabnik v kontekstu sprememb [prestavljeno v 2021]

25. 9. 2020
Posvet Spreminjanje vrednotenja ...

Letno članarino lahko poravnate na tekoči račun TRR pri Delavski hranilnici: 6100 0000 0933 196 (referenca 99) s pripisom članarina DBM za 2020.

Višina članarine za leto 2020 znaša:

Vabimo vas, da se nam ...